keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Hyria ei pysähdy - ohjataan eräoppaita etänä



Eräopetusta etänä
Hyrian uusi eräopaskurssi ELO20 aloitti keskiviikkona 15.4. opintonsa. Aloitusaamu oli poikkeuksellinen monestakin syystä. Opiskelijat, jotka yleensä juovat koulutuksen aloituskahvit Vantaanjoen nuotiopaikalla, istuivat nyt kotonaan ja katselivat läppärin ruudulta nuotion kuvaa. Syynä virtuaalitulilla istumiseen ei ollut yöllä saapunut takatalvi, vaan kevään koronapandemia. Sinänsä harmi, sillä kahvitteluun olisi ollut aihetta: nyt aloittanut ELO –kurssi on järjestyksessään Hyrian kymmenes kurssi. Juhlavuosi!

Voiko eräopetusta järjestää etänä? En tiedä, mutta olemme aloittaneet mielenkiintoisen kokeilun. Valmistuuko reilun vuoden kuluttua eräoppaiden sijaan etäoppaita? Toivottavasti ei.

Opintojen alku sisältää henkilökohtaisten taitojen opettelua ja niitä lähdemme verkon välityksellä ryhmälle ohjaamaan. Kokoonnumme opiskelijaryhmän kanssa keskiviikkoisin Teamsissa teoria-introon ja tehtävien jakoon, tämän jälkeen jokainen harjoittelee viikon aihepiiriä omatoimisesti luonnossa. Onneksi Uumolta löytyy laajaa osaamista eri ihmisiltä, niin saamme pidettyä opetustuokiot niin suunnistamisesta, tulien tekemisestä, kasvien ja kalojen tunnistamisesta kuin pyöräilystäkin. Iso kiitos työkavereilleni!

Erä- ja luonto-opastamiseen sisältyy myös paljon lähikontaktia asiakkaiden kanssa, kun katsellaan ja ihaillaan yhdessä luontoa, istutaan porukalla tulilla tai ohjataan välineiden ja varusteiden käytössä. Tästä syystä on turvallisempaa tavata vasta syksyllä.
Aurinkoista kevättä kaikille!

Teksti: Laura Kuusinen
Kuva: Jenni Niittumäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti