keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Hyria ei pysähdy - opiskelujen aloitus etänä



Innostusta ja jännitystä netissä

Odotetut eräopasopinnot alkoivat, vihdoin. Tänä keväänä eräopaskoulutusta on järjestetty Hyriassa 10 vuotta mutta tämän kevään opintojen aloitus poikkeaa hieman aiemmista, koska niin kuin varmaan kaikki tietävät korona on sekoittanut kaiken, kaikkialla. Pääsimme kuitenkin aloittamaan opinnot mikä tärkeintä, tosin etänä. Innokkaana, odottavana mutta jännittynein mielin. En tiedä jännittikö enemmän opintojen alku vai etänä suoritettavat opinnot.

Ensimmäiset luennot ovat nyt takana ja täytyy sanoa, että onni on nykyaika ja -teknologia, joka mahdollistaa paljon. Saimme todella kattavan perehdytyksen aluksi siihen, kuinka käyttää netin oppimisympäristöjä ja siihen mitä mahdollisuuksia meillä verkossa on. Kurssikavereita on nähnyt videoiden kautta ja kuulumisia kuultu. Mikä tämän tyyppisissä opinnoissa on mielestäni oikein kiva. Myös ryhmätyöt ja niissä vaihtuvat ryhmät mahdollistavat onneksi tutustumista toisiimme ja yhdessä tekemistä. Ryhmätyöt ovatkin olleet todella monipuolisia ja innostavia.

Käsiteltäviin aiheisiin on päässyt tutustumaan niin luentojen kuin myös videoiden muodossa mikä on kiva ja huomaa, että opettajat panostavat myös paljon tähän etäopetukseen. Viikkotehtäviä tehdessä on ollut ihana päästä ulkoilemaan ja nauttimaan aivan mahtavasta keväästä.

Vaikka tämä kivaa on näinkin, odotan todella, että syksyllä pääsisimme niin sanottuun normaaliarkeen ja lähiopetukseen, jotta pääsisi tapaamaan muita kunnolla livenä ja että päästäisiin yhdessä metsään oppimaan, kokemaan, näkemään ja retkeilemään.

Ihanaa kevättä kaikille, Eva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti