tiistai 24. maaliskuuta 2020

Poikkeustila

 Ensimmäisen viikon jälkeen

Tässä kuvassa ne aikalailla kiteytyy tunnelmat tällä hetkellä. Kovasti on maailma erinäköinen paikka kuin reilu viikko sitten. Onneksi kyseessä on meidän kasvihuoneen raksatyömaan standardinmukainen aluerajaus eikä mikään eristysalue. Vielä ainakaan.

Sitä on saanut koulutilalla taipua moneksi ja kiihkeimpinä hetkinä infoa toiminnan muutoksista tulee jokseenkin parin tunnin välein. Omat haasteetkin huomioiden about kolmemetrinen hatunnosto meidän opetushenkilöstölle ja koulutuspäällikölle!! Koko yksikön toiminnassa tehtiin hyppy syvälle bittiavaruuteen tyyliin betonikokkare kaulan ympärillä ja sitten todettiin että hiisi vieköön, mehän hanskataan tääkin. Digiviestimet laulaa joka suuntaan ja porukka auttaa toisiaan. Uumo rules! 

Kertoo myös osaltaan meille valkoituneesta opiskelijajoukosta: mitään paniikkia ei ole ollut havaittavissa. Luononvara-alalla osataan selvästi sopeutua muuttuviin tilanteisiin, ja on pakkokin kun moottorisahojen, eläinten ja koneiden kanssa voi sattua mitä tahansa koska tahansa ja luita murtua myös eräretkillä kaukana kaikesta.

Entäs koulutila ja eläimet...? Arki rulla ihan tavalliseen tapaan ja kaikki eläimet vasikoista, marsuihin ja käärmeistä kanoihin on henkilökunnan hyvässä hoidossa. 

Koulutilan varautumissuunnitelma tehtiin ensimetreillä ja se sisältää ennenkaikkea suunnitelman eläinten hoidon järjestelyistä sekä yhä enemmän henkilökohtaisen ja työympäristön tartuntariskin hallintaa. Eli turvaetäisyydestä huolehtimista, siivousta ja pesemistä, noin niinkuin suomeksi sanottuna.Kaikki ulkopuolinen ihmisliikenne eläintiloissa on karsittu minimiin ja pakollisissa kohtaamisissa - kuten eläinläkärin kanssa -  käytetään suojavarustusta. 

Koska eläinkuvat on kivoja, alla muutamia otoksia meidän arkisesta aherruksesta.
Kun oot etätöissä ja lapset etäopetuksessa ja tuntuu et on aika paljon palloja ilmassa
...mut sit pomo kehuu miten hyvin hanskaat sun hommat
Mä just heräsin joten mikä ulkojalottelu?!
Marsujen älykkyystesti. Montako kierrosta saa tehdä?

Lehmät jaloittelee tarhassa laidunkauden ulkopuolella, lampaille ja karitsoille järjestetään omat ulkoilualueet

Älä häiritse - pitkän linjan maidontuotannon ammattilainen työssään. Jäkälä <3

Tarhatouhuja

Siemenvarasto on inventoitu ja kohta aletaan valmistelemaan konekalustoa peltohommille

Lehmät on <3
Aina on katraassa yks "pikkumusta", eli suloinen rääpäle

Näyttääkö kenties siltä että olen kovin tyytyväinen että Koronavirus ei (ainakaan tämänhetkisen tiedon mukaan) tartu nautaan tai lampaaseen? Kyl tää tästä taas ku päivä kerrallaan vaan mennään.

Terhi K. - Uumo tänään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti