keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Touhua on siellä monenlaista...

Vaikka ei ole edes joulu. Tai ehkä sittenkin on, kun lehmät ensi lauantaina (18.5) pääsevät laitumelle ja Uumolla on jo legendaksi muodostunut Lehmät, letut ja lobeliat kokoperheen tapahtuma. Ja aivan kuin niissä valmisteluissa ei olisi kylliksi, koulutilan kevään peltotyöt tehdään samaan aikaan. Että puhuttaisiinko hetki multitaskingista? Mutta hei, ei hätää, sillä meillähän on ihan superhyviä opiskelijoita! Joita ohjaa meidän kerrassaan loistavat opet! On etuoikeus olla osa tätä porukkaa.

Ja lehmät? No, ne on aloittaneet "terassikauden" jo tuossa kun kelit taas kääntyi plussan puolelle. Tarkoittaa että ovat päivät tarhassa ja yöt sisällä. Ja kun tässä välillä on ilmassa jonkinlaista kiireenkin tuntua, niin tarhasta löytyy vastakohta. Lehmä. Siellä ne märehtii silmät puoliummessa perin tyytyväisenä elämäänsä. Juokse, ihminen, juokse.

Meniskö syömään, juomaan vai pistäskö maate? Siinäpä päivän pulma...

Lähtöä (kahvikupillista) vailla valmiina. #valtra

Pölinä käy ja tästäkin tulee tavoitteen mukainen tasainen pelto.

Kylvökone perään ja uusi nurmi kasvamaan. Tätä ennen on jo tehty täydennyskylvöt nurmille ja pari tukiehtojen vaatimaa kukkapeltoakin on jo kylvetty.









Viherrakentajien lähiopetuspäivät näkyy mm. uusina kiveysalueina. Tulee siistiä.
Auringonpaistetta, kauniita orvokkeja ja iloista puheensorinaa = opiskelua Uumolla. :D
Tarina jatkuisi tästä helposti vielä noin kolmellakymmenellä loistavalla tilannekuvalla jotka voi napsia kävellessään navetalta tontin toiseen päähän ruokalaan. Pikkumutka pellolle tai kasvihuoneelle ja mukaan kuviin tulee myös Hyria Säätiön porukkaa. Että jos ei vielä tullut selväksi niin vahva suositus että tulet ihan itse toteamaan tilanteen lauantaina kun on lehmien laitumellelasku.

Terhi K. - Uumo tänään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti