perjantai 24. toukokuuta 2019

Laitumellelaskun jälkeen

Arki palailee pätkittäin

Jees. Lehmät, letut ja lobeliat ja ...de glider in i mål igen! 
En tiedä muista, mutta lehmillä ainakin oli huikean hauskaa. Minullakin oli hirmu hauskaa heti sen jälkeen kun lehmät olivat turvallisesti laitumella, portti kiinni ja näytti vahvasti sille että ne jopa pysyvät aidoissa. Eli täydet pisteet eläintenhoitajaopiskelijoille jotka rakensivat aidat! Ja kiitos meidän omille eläintenhoitajille sekä tutor-opiskelijoille laitumellelaskun varsinaisesta suorittamisesta. Allekirjoittanut vain seisoi traktorin peräkärryssä ja puhui. Tietysti lehmistä. Mitäs antoivat mikrofonin käteen. No. Tapahtumakoordinaattori Samuli sitten ajoi puolestaan traktoria, joten tasoissa ollaan.

Laitumelle siirtymistyylejä nähtiin monenlaisia:
Hätäisimmät kiilasi keulille hippulat vinkuen, etunenässä kyyttöhieho Niiskuneiti
Toisten mielestä on hyvä luottaa lauman turvaan tässä hieman jännittävässä tilanteessa
Voi myös kuvitella että pusikosta hyökkää päälle leijona


...tai olla muuten vain oma itsensä
Loppupään rouvat eivät olleet ihan niin innostuneita astumaan parrasvaloihin
Lehmien karkaaminen läpi kuja-aidoista oli ymmärrettävistä syistä sangen epätodennäköistä

Lehmien laitumellelasku suoritettu! On aika siirtyä päivän muiden aktiviteettien pariin
Laitumen reunalta kun käveli tapahtuma-alueelle, pääsi mukavasti letuntuoksuiseen tunnelmaan. Uumon tontilla oli lettujen&muun ravinnon lisäksi ympäristöpuolen opiskelijoiden järjestämiä toimintapisteitä, puutarhan pop-up -myymälä, tietoa Hyrian koulutuksista, talutusratsastusta ja kaikkiin koulutilan eläimiin pääsi myös tutustumaan. Bonuksena paikalle olivat tulleet näyttäytymään alpakat. Keli oli mitä parhain ja... lehmät pysyivät laitumella, joten Turvan pojat selvisivät pelkällä liikenteen ohjauksella. Vaikka en epäile hetkeäkään etteikö sillä porukalla nyt yhdet lehmät olisi ohjautuneet omille paikoilleen vaikka vasemmalla kädellä. Hyrian opiskelijoita, luonnollisesti.

Tapahtuma-alueella oli hienon ilman lisäksi hieno tunnelma.

Opiskelijoiden suunnittelema ja toteuttaman pop-up -myymälä. Upeat seinät ja lattian kuvioinnin maalasi Hyrian pintakäsittelijäopiskelijat, myymälän sisustuksen puolestaan teki alusta loppuun puutarhaopiskelijat jotka olivat myös myymälässä asiakaspalvelutehtävissä. Aika huippu oppimisympäristö!

Vierailevat tähtemme alpakat nauttivat ansaittua huomiota

Lettu- ja makkarapiste kävi kuumana koko päivän. Välillä suorastaan liekehtivän kuumana.
Opiskelijat jaksoivat urakoida paisto- ja asiakaspalvelutehtävissä
Hyrian infopisteessä oli toimintaa sekä arvonta jonka pääpalkintona on elämyspaketti Hyvinkään Sveitsiin.

Lehmien lisäksi kaikki koulutilan eläimet olivat ulkona. Paitsi lemmikkiosasto, joka pysytteli omissa akvaarioissaan ja terraarioissaan Hyrizoossa toivottaen vierailijat tervetulleiksi tutustumiskierrokselle.
Viikko on kulunut Lehmät, letut ja lobeliat -tapahtumasta ja kesäkin otti aikalisän siirtyen takaisin perinteisempiin +15 asteen lämpötiloihin kera vesisateen, mutta meillä on täällä Uumolla aina vain yhtä hauskaa! 
Sitäpaitsi heinä kasvaa kun se saa vettä.

Terhi K - Uumo tänään

Kaikki kuvat Tapani Koivusalo, paitsi laitumen dronekuva jonka otti ja antoi käyttöön ...dronen lennättäjä. Jonka nimi ei ole kirjoitushetkellä tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti