tiistai 29. tammikuuta 2019

Hiehomaailman vesiprojekti, osa 162 (tai jotain)


Nyt on tapahtunut parissa päivässä niin paljon viikkojen hiljaiselon jälkeen ettei tätä saata uskoa todeksi?! Hiehomaailman lämmitettävä vesikuppi -projekti suorastaan harppasi eteenpäin.

Asiaa varsinaisesti auttamatta taivaalta työntyy lunta taukoamatta. Ja tuulen kanssa, joten sitä kertyy sisällekin. Mutta juuri nyt ei ole pakkasta kuin -8°C. Sen puolesta normaali talvisää raksahommiin.
Työmaalla on katto päällä, valot ja tuulensuoja. Bonuksena avuliaat eläimet jotka repivät kaiken mihin ylettyvät.

Leikattiin betoniin roilo ja haudottiin sitä muutaman päivä lämmittimien kanssa niin jo pystyi lapiokin maaperään. Kaivettiin putkikieppi hangesta ja sattui olemaan ihan sopivan mittainen. Sähköä varten valkoista putkea samaan kaivantoon ja hiekat ja betonimassat päälle. Jes! Näin sanallisesti kuvaillen se on 10 minuuttia, mutta pikkuisen pitempi aika saattoi mennä käytännössä.

Betoniauto toi näppärästi massan, tässä kohtaa ei tullut hiki.
Nyt sitten haudotaan tätä tekelettä peiton alla viikon verran. Ainakin. Jäljellä on putkityöt ja sähkötyöt ja niin, itse kupin asentaminen paikoilleen. Kaivantokin pitäisi jossain vaiheessa täyttää reunoilta umpeen. Kärsivällisyyttä vaaditaan taas. Pitänee ottaa mallia lehmistä, niillä on kadehdittavan hyvät hermot.

Terhi K. - Uumo tänään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti