maanantai 31. elokuuta 2020

Opittua käytäntöön

 Jätehuoltosuunnitelma asiakastyönä

Sanna Salomaa opiskelee Hyriassa luonto- ja ympäristöneuvojaksi (Luonto-ja ympäristöalan perustutkinto). Sanna teki opintojensa yhteydessä jätekartoituksen ja jätehuoltosuunnitelman Riihimäkeläiselle kiinteistöyhtiölle, yhtiön isännöitsijän kanssa yhteistyössä. Kiinteistön asukkaille oli tehty kysely, millä kartoitettiin asukkaiden lajittelutapoja ja kiinnostusta lajitteluun. Lisäksi kyselyssä kartoitettiin asukkaiden mielipiteitä kiinteistön jätelajittelupaikkaan.

Jätekartoituksen kehittämissuunnitelmassa taloyhtiölle on suunniteltu mm. muovinkeräys astiaa, mikä mahdollistaisi sekajätteen astian tyhjennysvälin harventamisen sekajätemäärän vähentyessä. Yhtiöön oli suunnitteilla myös kierrätystä ja asukkaiden yhteisöllisyyttäkin tukevaa toimintaa kuten kierrätysviikkoa, tai seinää missä itselle tarpeetonta voisi antaa tai tarvittavaa lainata.

Sanna piti keskiviikkona 26.8. kiinteistön asukkaille havainnollisen neuvontatilaisuuden kierrätyksestä ja lajittelusta. Neuvontatilaisuus oli osa Sannan näyttöä valinnaiseen tutkinnonosaan Jätehuollon järjestäminen.

Yleisö esitti lajittelusta useita kiperiä kysymyksiä, joihin Sanna osasi hyvin kertoa vastaukset. Tällainen neuvontatilaisuus olisi tarpeen varmasti jokaiselle taloyhtiölle, sillä kaikkihan me tuotamme myös sitä jätettä ja monia askarruttaa mihin mikäkin jätejae oikein kuuluu.

Kuvassa Sanna Salomaa avustajansa Markon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti