tiistai 18. helmikuuta 2020

TalviretkeilyharjoitusMaastojakso 7: 28-29.1.2020 Märkiö
Talvinen sää ei meitä juurikaan ilahduttanut kun maastojakso 7 aamu valkeni. Tällä maastolla oli tarkoitus  tutustua talviretkeilyn saloihin; kerätä kokemuksia Pallaksen hiihtovaellusta varten.

Lämmintä oli muutama aste, vettä sataa tihutti ja lunta ei ollut lähimaillakaan. ” Onkohan tässä maastojaksossa mitään järkeä?” ajatus saattoi pyörähtää useammankin opiskelijan päässä kuin vain allekirjoittaneen. 

Mutta täytyy todeta, että kyllä itsekin palautekeskustelussa jakson päätteeksi totesin kuinka tärkeitä ja voimaannuttavia käytännönharjoittelu, luonto ja hyvä seura ovat.

Maastossa harjoittelimme eri majoitteiden pystyttämistä: laavuja ja puolijoukkue telttaa. Lisäksi teimme erilaisia tulia: raappanan tuli, rakovalkea ja roitotuli tulivat tutuiksi. Ja olihan meillä myös avotulen teko-näyttö, jossa luonnosta kerätystä materiaalista ja keskipitkiä tulitikkuja käyttäen tehtiin nuotio ja keitettiin litra vettä – tai harvat keitti koko litran muta kaikki saivat kuitenkin tulet syttymään. Eli osa tekee näyttöä myöhemmin uudelleenJ. Monia muitakin taitoja harjoiteltiin, mm. bensakeittimen käyttöä, suunnistusta ja testattiin talvivarusteita ja näin ollen olemme taas useamman taidon verran lähempänä erä- ja luonto-oppaaksi valmistumista.

Maastojaksot ovat koko koulutuksen tärkein osa ja niiden merkitys selvästi kasvaa koulutuksen loppuvaiheen häämöttäessä…pientä haikeutta jo ilmassa, kun tämä kaikki pian päättyy. 

Teksti Katja Jokela-Ulenius, kuva Leena Idman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti