perjantai 29. marraskuuta 2019

Hyrian puutarha- ja tilamyymälä avautuu maanantaina 2.12


Ihanaa joulun tunnelmaa!


Osana Hyrian puutarha-alan perustutkintoa suoritin juuri tilojen ja tapahtumien koristelu- ja näyttelytoiminnan opintokokonaisuuden. Sain toimeksiannokseni Hyrian puutarhan pop-up -myymälän joulusomistuksen, mikä käytännössä tarkoitti kohdallani myymälän sisustuksen sekä näyteikkunoiden suunnittelun ja toteutuksen sopivan jouluisassa hengessä.
Löysin etsimäni inspiraation myymälän kirjavasta, luonnonläheisiä värejä yhdistelevästä tapetista. Samaiset sävyt, vaaleanharmaa, turkoosi ja pehmeän valkoinen, löytyvät myös tämän vuoden joulukukkien trendipaletista. Yhdistin väreihin vielä lämpimän burgundin luomaan syvyyttä, täyteläisyyttä ja juhlan tuntua.

Pyrin hyödyntämään paljon Hyrialta jo valmiiksi löytyvää rekvisiittaa kustannustehokkuuden maksimoimiseksi. Tällöin myös kierrätettävät, yhä uudelleen käytettävät materiaalit nousevat avainasemaan. Näyteikkuna on rakennettu miltei kokonaan myytävistä tuotteista, jolloin hävikkiä ei synny. 
Katseenvangitsijaksi valitsin pienehkön puunrungon, johon sidoin niin ikään myytäviksi tarkoitettuja valkoisia phalaenopsis-orkideoita. Halusin päivittää perinteisen joulukuusen 2010-luvulle, ja kun silmäni osuivat sopivaan puuhun, sain idean tähän moderniin joulupuuhun orkideoineen ja joulupalloineen. 

Pop-up -myymälän kokonaisuuden kruunaa Hyrian oppilastyönä kasvatetut joulutähdet.


Tunnelmallista joulunalusaikaa kaikille hyrialaisille!

Mika Arola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti